Danskerne elsker som sagt den sorte drik, og vi er et af de lande i verden, der drikker det allermest. Men kaffen indeholder koffein, der påvirker kroppen. Specielt espresso lavet på espressomaskiner, har et højt indhold af koffein.
Koffeinen får kroppens blodtryk til at stige. Jo mindre vant til man er til at drikke kaffe, desto mere stiger blodtrykket. Og jo mere kaffe man drikker desto mere stiger blodtrykket også – naturligt nok.
Er du ikke vant til at drikke kaffe, påvirker det både kroppen, kredsløbet og hjertet. Test viser dog, at det kaffe ikke er direkte farligt i og med blodtrykket hurtigt falder igen.
Fire myter om kaffe
Her kommer fire myter om kaffe. Vidste du det?
Myte 1: Kaffe er usundt
Flere ernæringseksperter modsiger denne tendens, idet kaffen faktisk modvirker mange sygdomme som eksempelvis sukkersyge, galdesten, Alzheimers og Parkinson. Dog skal man holde sig fra kaffe, hvis man lider af panikangst eller søvnløshed.
Myte 2: Ingen kaffe til gravide
Her er emnet en smule splittet, da både læger og ernæringseksperter modsiger hinanden. Dog er det af de flestes holdning, at man som gravid sagtens kan drikke 1-2 kopper kaffe dagligt.
Myte 3: Kaffe er vandrivende
Kaffe har ingen vanddrivende effekt med mindre du ikke er vant til at drikke kaffen. I dette tilfælde vil koffeinen nemlig være vanddrivende de første par uger
Myte 4: Kaffe skaber farlige afhængighed
Ja, kaffe skaber afhængighed. Stopper du med at drikke kaffe i store mængder, vil du opleve en fysisk reaktion. Man vil ofte begynde at ryste og opleve en svag hovedpine.
Afhængigheden er dog ikke farlig som eksempelvis den er ved narkotiske stoffer.
Har du stadigvæk uafklarede spørgsmål omkring kaffe, så er du meget velkommen til at tilføje en kommentar, så vil vi researche og svare efter bedste evne.
Myterne er aflivet af folkene bag espressomaskine.org.